HH House / Miyahara Architect Office

first_img Year:  “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/59984/hh-house-miyahara-architect-office Clipboard CopyHouses•Japan Japan Architects: Miyahara Architect Office Area Area of this architecture project HH House / Miyahara Architect OfficeSave this projectSaveHH House / Miyahara Architect Office HH House / Miyahara Architect Office CopyAbout this officeMiyahara Architect OfficeOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesJapanPublished on May 14, 2010Cite: “HH House / Miyahara Architect Office” 14 May 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?HH 住宅 / Miyahara Architect Office是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  81 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” ArchDaily Houses Save this picture!© Mitsumasa Fujitsuka+ 18 Share Photographs Photographs:  Mitsumasa FujitsukaText description provided by the architects. This is a residence designed for a brother and sister. The area of the site measures approximately 70 m , and the total 2 floor space, 80 sqm. Save this picture!© Mitsumasa FujitsukaRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsIn this project, the client wanted a habitat that would enable the siblings to lead separate lives on weekdays and together as a family on weekends. Thus, the plan includes two bedrooms and two main rooms. The first floor is for the sister and the second floor for the brother. On weekdays, House HH functions as a residence for two family units with each sibling staying in their own main room and bedroom on each floor. Though the rooms are by no means large due to the limited area of the site, ample storage capacity and varied nuance of the ceilings contribute in giving the rooms a rich, pleasant and warm atmosphere. The second floor corridor has large top lights and the floor is created with fiberglass reinforced plastic grating, allowing light to filter through to the first floor. This makes it possible for people on the first floor to feel the presence of people on the second floor, and vice versa. The first floor corridor, which is filled with light, is paved with concrete tiles that continue onto the front road. In other words, the corridor has been designed as an outer space, serving as a buffer area to separate the brother and sister on weekdays, and functioning as a light garden to bring the two together as a family on weekends. Save this picture!© Mitsumasa FujitsukaHouse HH can switch modes between weekdays and weekends by taking the action of seeking light, that is to say, by opening the sliding doors next to the stairs ,and the corridors.This joins the two main rooms on each floor together through the stairs and the light garden beyond, resulting in one large main room filled with light – a space for the residents as a family. The sliding door also serves to divide the first floor area into two, creating a smaller room with privacy. On weekends and holidays, the layout takes on the appearance of one main room and two bedrooms for one family. Save this picture!© Mitsumasa FujitsukaThus, House HH was completed as a house for a brother and sister, as a house that can switch lifestyles and family units between weekdays and weekends. I believe that this is another solution for urban families as they become more varied and complex.Save this picture!© Mitsumasa FujitsukaProject gallerySee allShow lessMusée National des Beaux Arts du Québec proposal / Allied Works ArchitectureArticlesKloden, Egmont High School / CEBRAArticles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/59984/hh-house-miyahara-architect-office Clipboard 2007 Projectslast_img

Previous Article
Next Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *