Tag: 夜上海论坛XFZ

  • 127 House / H Arquitectes

    first_img Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/69127/127-house-h-arquitectes Clipboard 127 House / H Arquitectes CopyHouses•Barcelona, Spain CopyAbout this officeHARQUITECTESOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBarcelonaRefurbishmentHousesSpainPublished on July 19, 2010Cite: “127 House / H Arquitectes” 19 Jul 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausStonesCosentinoDekton Surfaces – Cap Ferrat BuildingStonesNeolithSintered Stone – Strata Argentum – Classtone CollectionAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®CeramicsTerrealCustom Shape Terracotta CladdingSeatingInterstuhlPillows – HUBPartitionsBuzzispacePrivacy Booth – BuzziRingMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs 2006 Spain 127 House / H ArquitectesSave this projectSave127 House / H Arquitectes Save this picture!+ 24 Share Houses Year:  Area:  260 m² Year Completion year of this architecture project Architects: HARQUITECTES Area Area of this architecture project ArchDaily Photographs:  Pedro Antonio PérezText description provided by the architects. Architects H Arquitectes The house for a couple with three children – without noticeable programmatic nuances – is situated in the typical development of workers housing from the first half of the 20th century, close to the historic centre of the city: orthogonal streets and long and narrow lots – four meters -. Save this picture!© Pedro Antonio PérezRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20DoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcThe characteristics of the lot and planning usually generate dwellings marked by their lack of natural light and an utter lack of connection in terms of space and ventilation between the façades. The project strategy may be seen in the section of the dwelling: a rather unusual arrangement of the program in floors, the incorporation of a courtyard on the ground floor and the use of the stairway as a tool for natural light an ventilation. Save this picture!© Pedro Antonio PérezTaking advantage of the fact that the client children were not babies – the youngest was ten- we decided to separate the master suite from the rest of the bedrooms and situate in on the ground floor. The project rejected the normative possibility of occupying one hundred percent of the ground floor and incorporated a courtyard, around which the master suite and the father’s studio were located. Save this picture!© Pedro Antonio PérezOn this same floor, access from the street, converting the garage into the vestibule (or the vestibule into garage). A dark space –black- that admits both, persons and cars. The area for day use was placed on the first floor (one flight up), on the level of the terrace formed by the ground floor roof. The kitchen, dining room and living room inter-relate without more than the necessary, minimum impediments. Generating a succession of diaphanous and continuous spaces from the façade to the street –kitchen- until the back of the lot –terrace-. The stairway was not interference, it is light and precise. Save this picture!© Pedro Antonio PérezThe children’s three individual bedrooms were situated on the second floor, in the front , tied to the stairway by means of a large studio, which becomes a common playroom. Save this picture!© Pedro Antonio PérezThe stairway- in open fretwork from the first floor is defined with great precision, since a great transparency is demanded of it, both in order to permit the greatest entry of natural light as well as to not block the relationship of the common spaces on the first floor. This tool is connected to a large skylight that captures natural light and ventilation. In defending these objectives, the normative possibility of making an attic crawl space was rejected and the building is covered with an inverted flat roof. Save this picture!© Pedro Antonio PérezThe façade- our façades- in an urban situation as described seeks to recover the compositional values of the traditional façades of most of the houses in the surrounding area. Vertical windows, with opaque shutters, over a background that never questions the wall character of the neighbouring buildings. The façade, with the shutters closed, tends to an absolute silence, altered only by the submerged and coloured door.Save this picture!© Pedro Antonio PérezProject gallerySee allShow lessIn Progress: Green Roof Residence / LIJO RENY architectsArticlesFree CompetitionArticles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/69127/127-house-h-arquitectes Clipboard “COPY” “COPY”last_img read more